سوالات متداول

اجزا و متعلقات سازنده کرکره برقی

کرکره های برقی از عناصر مختلفی ساخته شده اند. جز اصلی آن ها، موتور کرکره برقی است که باعث به حرکت در آمدن تیغه ها می گردد: 

«موتور ساید» موتوری است که برای درب هایی با وزن و میزان تردد بالا، مورد استفاده قرار می گیرد. این موتور قابلیت تجهیز به یو پی اس را نیز دارد.

 «موتور سانترال» توانایی به حرکت درآوردن درب هایی با میزان تردد و وزن متوسط را دارد. موتور سانترال کرکره برقی با نصب ساده و عدم نیاز به تغییرات اساسی در ساختار کرکره، بهترین گزینه برای تبدیل کرکره های قدیمی به کرکره های اتوماتیک می باشد.

 «موتور توبولار» یا موتور استوانه ای، موتوری است که برای به حرکت درآوردن درب هایی با وزن و میزان تردد پایین مناسب است، به علاوه نصب و راه اندازی آن ها نیاز به دقت بیشتری دارد. موتور های توبولار صنعتی توانایی باز و بسته کردن کرکره برقی حتی تا وزن 500 نیوتن را نیز دارند. 

تیغه کرکره برقی می تواند از جنس آلومینیوم، آهن گالوانیزه و پلی کربنات باشد. تیغه کرکره برقی آلومینیومی به خاطر مقاومت بالاتر، مناسب برای استفاده در پارکینگ ها، فروشگاه ها و… است. بسیاری از کرکره های برقی استفاده شده در ایران از جنس آلومینیوم هستند. کرکره های اتوماتیک گالوانیزه قیمتی مناسب تر دارند. تیغه کرکره برقی پلی کربنات ، با ظاهر شیشه ای و بسیار زیبا برای اماکنی مانند مراکز خرید که بهتر است فضای داخلی در هنگام بسته بودن درب نیز دیده شود، استفاده می گردد.

 کپس قطعه ای پلاستیکی در انتهای تیغه است که باعث می شود حرکت تیغه درون ریل راحت تر صورت گیرد. تمامی تیغه ها در کرکره برقی برای حرکت بهتر دارای انحنا هستند، به جز آخرین تیغه که تخت است و برای کاهش فشار و البته جلوگیری از ایجاد صدا، دارای لاستیک انتهایی است.

 ریل ها در سیستم کرکره برقی ، چارچوبی برای حرکت تیغه ها هستند. ریل ها محفظه هایی بلند شبیه به مکعب مستطیل اند که به صورت عمودی مانند دو دیرک در دو طرف ورودی و به روی دیوار نصب شده اند. کپس، به همراه بخش کوچکی از تیغه های کرکره درون ریل قرار می گیرد. ریل کرکره اتوماتیک می تواند از جنس آلومینیوم و یا آهن باشند. برای استفاده از ریل آلومینومی، نیاز به پایه های آهنی بر روی دیوار هست؛ این پایه ها دارای قطری معادل 4 سانتی متر هستند، بنابراین اگر از ریل آلومینیومی با سطح مقطع 6*4 سانتی متر، استفاده شود، با احتساب قطر پایه آهنی در راست و چپ، در هر سمت ورودی 10 سانتی متر و در مجموع 20 سانتی متر از کل عرض اشغال می گردد. بنابراین بهتر است در شرایطی که مساحت ورودی، به اندازه کافی بزرگ نیست، از ریل آهنی (که نیاز به آهن کشی ندارد) استفاده نمود. دورن ریل ها، نوعی واشر مویی قرار گرفته است که از ورود گرد و غبار به داخل ریل جلوگیری می کند. 

برای چرخش تیغه ها و جمع شدن آن ها به روی یکدیگر، نیاز به یک مغزی یا «شفت» هست. شفت میله ای آهنی است که می تواند سطح مقطع دایره یا هشت ضلعی داشته باشد. این میله از یک سمت به موتور، متصل شده و از طرف دیگر به «اند کپ بلبرینگ» ختم می شوند. اندکپ ها، بلبرینگ هایی با قطر 3-2 سانتی متر هستند که باعث سهولت در حرکت شفت می شوند. 

همچنین درب کرکره ای اتوماتیک مانند دیگر درب های اتوماتیک دارای فلاشر برای هشدار بوده و چشمی در آن ها، برای تشخیص حرکت و توقف باز یا بسته شدن درب، استفاده می گردد. 

از متعلقات کاربردی کرکره برقی می توان به موارد زیر اشاره نمود: 

برد فرمان یک از اصلی ترین اجزای سازنده کرکره برقی است. اساسا مجموعه مدار های الکترونیکی که ولتاژ پایینی دارند، شامل مدار های مجتمع و قطعات مجزا می باشند و سیگنال های لازم برای فرمان به گیت قدرت را فراهم می کنند، مدار فرمان نام دارد. 

یو پی اس در سیستم کرکره برقی، منبع تغذیه جایگزین است. UPS یا Uninterruptible Power Supply «منبع تغذیه بدون وقفه» است که در هنگام قطعی برق و یا نوسانات شدید ولتاژ ورودی، می تواند به صورت عادی، ادامه کار مصرف کننده برقی مانند کرکره اتوماتیک را فراهم آورد. به این ترتیب که با کاهش ولتاژ برق از حدی معین، ادامه کار به طور اتوماتیک از برق شهر به منبع یو پی اس تغییر می یابد. این تغییر منبع، در صدمی از ثانیه صورت می گیرد، به گونه ای که این رخداد در آن محسوس نیست. 

برای باز و بسته کردن کرکره اتوماتیک، نیاز به یک ریموت هست. ریموت ها برای کرکره برقی ، عملکرد و ظاهری مانند دیگر ریموت ها دارند و می توان با استفاده از آن ها و به راحتی، کنترل باز و بسته کردن درب را در اختیار داشت. ریموت ها فرستنده رادیویی هستند که به وسیله آن ها فرمان باز یا بسته شدن درب یا کرکره برقی ارسال می گردد. بعضی از کرکره های برقی به جای استفاده از ریموت، دارای برد فرمانی هستند که به روی دیوار نصب شده است. در صورتی که موتور کرکره اتوماتیک دارای یو پی اس باشد حتما می توان بدون استفاده از ریموت درب را باز و بسته کرد. 

در هنگام خرید کرکره برقی توجه داشته باشید که کرکره اتوماتیک شما باید دارای موارد زیر باشد:

موتور کرکره برقی (که می تواند توبلار ، ساید یا سانترال باشد) 

تیغه کرکره برقی : بدنه اصلی و قسمت اعظم که در دید مصرف کننده است. 

کپس: قطعه ای پلاستیکی در دو سر تیغه ها می خورد و هم باعث کم صدا شدن تیغه می شود و هم از خارج شدن تیغه ها از ریل جلوگیری می کند.

 لاستیک انتهایی: باعث می شود چند سانتیمتر تلورانس در انتهای کار قرار بگیرد تا تیغه کامل کف زمین بنشیند 

ریل : سمت چپ و راست کرکره نصب میشود و تیغه ها را در یک مسیر ثابت قرار می دهد. 

واشر مویی: درون ریل قرار میگیرد تا به بعدم استهکاک و کم صدا کار کردن کرکره برقی کمک کند.

 مغزی (شفت): لوله ای که تیغه اولیه بر روی آن پیچ و سایر تیغه ها دور آن لوله می شوند. 

اندکپ بلبرینگ: مابین سر لوله و پلیت قرار میگیرد. 

فلاشر: کارکرد کرکره را به واسطه چشمک زدن گزارش می دهد. 

چشمی: در صورت قرارگیری مانعی زیر کرکره از بسته شدن آن جلوگیری می کند. 

مدار کرکره: دستور باز و بسته و ایت کرکره را خواهد داد. 

ریموت کرکره